Inschrijven voor de Vandeijck nieuwsbrief

artikel uit Lekker 2017

fotoimpressie Vandeijck

Restaurant Vandeijck

Durf, enthousiasme, oprechte hartelijkheid en uiteraard de nodige ervaring en vakkennis voeren hier de boventoon. Patron-cuisinier Gardy Joordens en gastheer en sommelier Tim Looijenga doen er alles voor om de gast een onvergetelijke middag of avond te bezorgen.

Vandeijck is gevestigd in een voormalige boerderij en dorpscafé en een paar jaar geleden helemaal gerenoveerd.

De serie amuses is al indrukwekkend én verrassend, onder andere in merlot-azijn gemarineerde rode ui met hibiscus, een combinatie van zeewier en zeekraal met dashi en daarna nog een espuma van passievrucht met een pepertje geserveerd in de schil van de passievrucht. De hierop volgende gerechten zijn zonder uitzondering origineel, smakelijk en goed bereid.

Of het nou de Grevelingenmeer oester met burrata, avocado, haringkaviaar en basilicum is, of de roodbaarsfilet met gerookte asperges van de kamado, krokante aardappel, tuinkers en Bretonse worteljus, we worden iedere keer weer verrast door de attente gastheer, die ook nog eens de leukste wijncombinaties in het glas schenkt en daarbij bepaald niet krenterig is. Zowel de witte Lantana, semillon-chardonnay 2015 uit Australië als de licht gekoelde syrah Puy Florent 2012 zijn lekkere wijnen! Een serie pre-desserts, het dessert, de koffie en de friandises, alles is van hoge kwaliteit.

Uit eten gaan is een feestje bij Vandeijck en wat ons betreft in stijgende lijn richting de Top-100.

< vorige pagina